Erasmus+ KA1 – Soft Skills for Strong Teachers

Το πρόγραμμα “Soft Skills for Strong Teachers” υλοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας την περίοδο 01-06/8/2022 στα πλαίσια του Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας , με τη δράση «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» με κωδικό 2021-1-EL01-KA101-061389 και τίτλο: «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό του πλαίσιο». Το πρόγραμμα παρακολούθησε η φιλόλογος Πετρούλα Αθανασοπούλου.

Στόχοι του προγράμματος ήταν η βελτίωση της επικοινωνίας και της ενεργητικής ακρόασης, η προώθηση κινήτρων, η απόκτηση εικόνας για τις αρχές της ηγεσίας και της συνεργασίας, η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων, η  εστίαση στη συναισθηματική επίγνωση για τη βελτίωση της δημόσιας ομιλίας, της οργάνωσης, της  διαχείρισης  χρόνου, η  εξάσκηση σε μεθόδους χαλάρωσης και η παροχή συμβουλών για τη δημιουργία μιας καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Το πρόγραμμα επίσης εστίασε στα εξής πεδία:

  1. Aξιολόγηση της φροντίδας που παρέχουμε στον εαυτό μας.
  2. Tύποι ανθρώπων βάσει του τρόπου που διαχειρίζονται τις συγκρούσεις.
  3. Αξίες για την απόκτηση ανθεκτικότητας/αντοχής.
  4. Tύποι επικοινωνίας.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά 15 εκπαιδευτικοί (μία εκ των οποίων δεν προσήλθε) από τις χώρες Ελλάδα, Σλοβακία, Πολωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Φινλανδία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις (κυρίως για το σχολείο τους και το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα τους), προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών και υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *