Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη

«Χαρίζουμε… Μουσική!»

Πριν από αρκετά χρόνια, μία ιδέα από εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας του σχολείου μας έγινε ο «σπόρος» για τη γέννηση μίας «ιδιαίτερης» βιβλιοθήκης.

Της Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι «ξεχωριστή», καθώς το υλικό της απαρτίζεται αποκλειστικά από βιβλία μουσικής για όργανα (π.χ. βιβλία  πιάνου, κιθάρας, βιολιού κ.τ.λ.)  και από βιβλία για θεωρητικά μαθήματα της μουσικής (π.χ. βιβλία θεωρίας, αρμονίας της μουσικής, σολφέζ κ.τ.λ.).

Αυτό που κάνει τη Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας ακόμα πιο «ξεχωριστή» είναι το γεγονός ότι η συλλογή της στηρίζεται σε Δωρεές βιβλίων μουσικής από την ίδια τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε Δωρεές από φίλες και φίλους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Σημαντικό είναι ότι τα βιβλία αυτά δεν μένουν ξεχασμένα σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης μας. Αντιθέτως, «ταξιδεύουν» συνεχώς μέσα στο σχολείο μας, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έχουν τη δυνατότητα να τα δανείζονται και να τα χρησιμοποιούν.

  • Αν θέλεις και εσύ να «χαρίσεις… μουσική», ρώτησέ μας για περισσότερες πληροφορίες ή δες τον εσωτερικό κανονισμό της ΜΔΒ.
  • Αν είσαι μαθητής ή μαθήτρια και θέλεις να δωρίσεις κάποιο παλιό σου βιβλίο μουσικής, δες εδώ
  • Αν είσαι φίλος ή φίλη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και θέλεις να δωρίσεις κάποιο βιβλίο μουσικής που πλέον δεν χρειάζεσαι, δες εδώ

Κάθε σου Δωρεά

κάνει τη Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη

του σχολείου μας ακόμα πιο δυνατή!

 

Στον κατάλογο που ακολουθεί αναφέρονται όλοι και όλες οι δωρητές και δωρήτριες βιβλίων μουσικής στη Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Χάρη στη δική τους προσφορά,  η Μουσική Δανειστική Βιβλιοθήκη έχει υπόσταση και δύναμη.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες θερμά!

Κατάλογος Δωρητών /-τριών στη ΜΔΒ

Συλλογή της ΜΔΒ (Τίτλοι Βιβλίων Μουσικής) ανά μουσικό όργανο

Εσωτερικός Κανονισμός της ΜΔΒ

Έντυπο για δωρεά από μαθητή/-τρια

Έντυπο για δωρεά από ενήλικο δωρητή