Erasmus+ KA1 – Education outside the classroom – Learning from sites, museums, monuments and nature

               Το πρόγραμμα Education outside the classroom – Learning from sites, museums, monuments and nature” υλοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου την περίοδο 16-21/07/22 στα πλαίσια του Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας, με τη δράση «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» με κωδικό 2021-1-EL01-ΚΑ101-061389 και τίτλο «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό του πλαίσιο». Το πρόγραμμα παρακολούθησε η καθηγήτρια φλάουτου Παναγιώτα Παδοβά.

Στόχοι του 6-μερου προγράμματος ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες θεωρητικό υπόβαθρο για την εκπαίδευση έξω από τη τάξη (EOTC) , όπως και πρακτικές κατευθυντήριες γραμμές για την ενοποίηση δραστηριοτήτων και την εφαρμογή προγραμμάτων σε όλους τους τομείς προγράμματος σπουδών και σχολικής ζωής. Συζητήσεις, επισκέψεις τοποθεσιών και ομαδική δουλεία εμπλούτισε την  ανταλλαγή ιδεών και ανταλλαγή πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα επίσης εστίασε στα εξής πεδία:

  • Γλωσσικές δεξιότητες: Εξάσκηση αγγλικών
  • Ψηφιακές δεξιότητες: Προετοιμασία εργασίας Power Point
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες: Συζητήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες για τις πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία τους
  • Λοιπές δεξιότητες: Εξερεύνηση του κυπριακού πολιτισμού με τις επισκέψεις στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά 13 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ελλάδα (2), Ρουμανία (2), Πολωνία (2), Ιρλανδία (4), Ιταλία (2) και Κροατία (1). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών και υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση της τελικής εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *