Erasmus+ KA1 – Teaching Cinema in the Classroom and Beyond

Το πρόγραμμα Teaching Cinema in the Classroom and Beyondυλοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας την περίοδο 04-10/7/2022 στο πλαίσιο του Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας , με τη δράση «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» με κωδικό 2021-1-EL01-KA101-061389 και τίτλο: «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό του πλαίσιο». Το πρόγραμμα παρακολούθησε η φιλόλογος Μαρία Καψάλη.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η απόκτηση θεωρητικής και πρακτικής γνώσης για την ενσωμάτωση του κινηματογράφου στη σχολική τάξη. Το πρόγραμμα, επίσης, εστίασε στους τρόπους ενασχόλησης με την ψηφιακή αφήγηση, η οποία αποτελεί ένα δυναμικό και διασκεδαστικό εργαλείο που προάγει την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Ειδικότερα, υπήρξε εξοικείωση με τα ψηφιακά εργαλεία α) Adobe CC Express -δημιουργία ιστοσελίδας, ψηφιακού ημερολογίου και βίντεο-, β) Audacity –ηχογράφηση φωνής και ήχων- και γ) Comica –δημιουργία κόμικς και εικονογραφημένων σεναρίων-.

Το πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε πρακτική άσκηση στα εξής πεδία:

  1. Σχεδίαση ψηφιακού ημερολογίου
  2. Ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους
  3. Ο κινηματογράφος των αδελφών Lumiere
  4. Φωτογραφία
  5. Το παιχνίδι CLOSAT
  6. Δημιουργία κόμικ
  7. Δημιουργία ντοκιμαντέρ

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά 6 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ελλάδα (1), Σλοβενία (2), Ισπανία (1), Γερμανία (2). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών, και υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *