Erasmus+ KA1 – Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!

Το πρόγραμμα Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!” υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας την περίοδο 01-06/8/2022 στα πλαίσια του Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας , με τη δράση «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» με κωδικό 2021-1-EL01-KA101-061389 και τίτλο: «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό του πλαίσιο». Το πρόγραμμα παρακολούθησε 0 Υποδιευθυντής και καθηγητής Αγγλικών, Σπύρος Σπύρης.

Στόχοι του προγράμματος ήταν η απόκτηση της απαραίτητης γνώσης για την κατάλληλη ενσωμάτωση διαφόρων εκπαιδευτικών εργαλείων. Σκοπός ήταν η στήριξη κάθε τύπου μάθησης των μαθητών και η ενίσχυση της κινητοποίησης τους με την εφαρμογή της Θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης. Επίσης το πρόγραμμα εστίασε σε παραδοσιακά και ψηφιακά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από τη αφήγηση ιστοριών, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τις τέχνες και τη δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα επίσης εστίασε στα εξής πεδία:

  1. Η Θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης και η εφαρμογή της στη διδασκαλία γλωσσικών μαθημάτων
  2. Διδασκαλία της γλώσσας και Επιστήμη: τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία του εγκεφάλου κατά την εκμάθηση μιας γλώσσας.
  3. Η διδασκαλία μιας γλώσσας με Στρατηγικές Καλλιτεχνικής Σκέψης.
  4. Πρακτικές και δημιουργικές ιδέες για μάθημα γλωσσικής διδασκαλίας.
  5. Χρήση παραδοσιακών και ψηφιακών εργαλείων για μάθημα γλωσσικής διδασκαλίας.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά 8 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ελλάδα (1), Σλοβακία (2), Ουγγαρία (1), Εσθονία (1), Τσεχία (1), Σλοβενία (1) και Βουλγαρία (1). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών, και υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *