Διήμερη εκδρομή της Β’ Γυμνασίου Πάτρα και Καλάβρυτα – 08-09/02/2024

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα πραγματοποίησε η β’ γυμνασίου του Μ.Σ.Κ. στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2024. (57 μαθητές και 3 συνοδοί)

Αρχικά επισκεφτήκαμε το οινοποιείο Αχάια Κλάους. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του λαμβάνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το απόγευμα περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι.

Την επομένη ταξιδέψαμε με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο από το Διακοφτό ως τα Καλάβρυτα, απολαμβάνοντας μια καταπληκτική διαδρομή μέσα στην φύση.Ύστερα μεταβήκαμε στον Τόπο Θυσίας, ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης, ιστορικής σημασίας, που προκάλεσε σε όλους μας δέος και συγκίνηση, αφού εκεί εκτελέστηκαν 688 άνδρες και αγόρια από τους Γερμανούς το 1943.

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου είχαμε μια υπέροχη και κατατοπιστική ξενάγηση, παρατηρώντας τα εκθέματα και το πληροφοριακό υλικό.

Οι μαθητές βίωσαν μια όμορφη εμπειρία από τις διάφορες επισκέψεις και αποκόμισαν πολλές και σημαντικές γνώσεις από την εκδρομή, ενώ παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *