4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα – Συνάντηση με αθλητές

Σε αυτό το ολυμπιακό έτος, η Ελλάδα, η γενέτειρα του Ολυμπισμού, και η Γαλλία, η οποία θα φιλοξενήσει τους ιστορικούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά!

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος διοργάνωσε την 4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικές εξαιρετικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές/τριες της α’ γυμνασίου συναντήθηκαν διαδικτυακά (μέσω zoom) με τη Γαλλίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Anne Kuhm και στις 7 Φεβρουαρίου μαθητές/τριες της β’ και γ’ γυμνασίου με την Ελληνίδα κολυμβήτρια Nery Mandey-Niangkouara.  Οι μαθητές/τριες προετοίμασαν τις ερωτήσεις τους, τις οποίες έθεσαν κατά τη συνάντηση με τις αθλήτριες και συνομίλησαν μαζί τους για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, στα ελληνικά και στα γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από ελληνικά και γαλλικά σχολεία.

Ήταν ένας υπέροχος και μοναδικός τρόπος να μοιραστούμε τις αξίες του Ολυμπισμού, και στις δύο γλώσσες!

Υπεύθυνες δράσης: Αθηνά Αμανατίδου, Σοφία Πουλοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Χριστίνα Φωτεινάκη






Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *