9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 -9-2022 με κοινό σύνθημα ” ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ζωή” το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις/δραστηριότητες:

1.Στον προαύλιο χώρο του σχολείου κάποιοι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εσωτερικά πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, γρήγορου βάδην, τρεξίματος και σχοινάκι.

2.Στο στεγασμένο χώρο παρουσιάστηκαν χοροί (Παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί από καθηγητές και μαθητές). Συμμετείχαν τόσο αρκετοί συνάδερφοι όσο και πολλοί μαθητές.

3. Μια ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση του καθηγητή των εικαστικών δημιούργησε μια θεματική αφίσα , αφιερωμένη στην ημέρα του αθλητισμού.

4. Δύο τμήματα του σχολείου με συνοδούς καθηγητές ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας από το ξενοδοχείο Φιλοξένια ως το Πανελλήνιο, έπαιξαν παιχνίδια και συζήτησαν για την ωφελιμότητα της άθλησης στην σωματική και πνευματική υγεία εφ΄όρου ζωής. ( “Πράσινη” αθλητική δραστηριότητα).

5. Ένα τμήμα μαθητών κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Στάδιο όπου δοκίμασε διάφορα αθλήματα στίβου και αθλοπαιδιών με συνοδούς καθηγητές.

Στην υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων βοήθησε όλο το προσωπικό του σχολείου και ήταν μια δυνατή εμπειρία αυτή η μέρα για το όλο το έμψυχο δυναμικό του σχολείου μας.

Η συντονίστρια και υπεύθυνη καθηγήτρια

Πουλοπούλου Σοφία (ΠΕ11)

 

                                                                        

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *