Erasmus+ KA1 – Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στην Ισλανδία (Job shadowing)

Το πρόγραμμα Job Shadowing υλοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας την περίοδο 2-6/5/2022 στο πλαίσιο του Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, με τη δράση «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» με κωδικό 2021-1-EL01-KA101-061389 και τίτλο: «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό πλαίσιο»

Στόχοι του προγράμματος ήταν η επιτόπια παρακολούθηση μαθημάτων (Job shadowing) κυρίως στα μαθήματα των αγγλικών και της μουσικής στο σχολείο Rimaskoli. Παράλληλα όμως  έγινε παρακολούθηση και μαθημάτων πληροφορικής, φυσικής, γεωγραφίας, ισλανδικών σε παιδιά άλλων χωρών καθώς και παρακολούθηση μαθημάτων σε πολλά εργαστήρια δεξιοτήτων (ξυλουργική, χειροτεχνίες, ραπτική, μαγειρική, κ.α). Έγινε πλήρης ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ισλανδία τόσο για τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης όσο και για τα μουσικά σχολεία, ένα από τα οποία και επισκεφτήκαμε. Υπήρξε καθημερινή επικοινωνία με τη διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές όλων των τάξεων.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν δύο (2) καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (ο Υποδιευθυντής και καθηγητής Αγγλικών, Σπύρος Σπύρης, και η καθηγήτρια πιάνου, Αικατερίνη Τσίτσα) και οι καθηγητές από το σχολείο Rimaskoli στο Ρέικιαβικ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών, και υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση της επιτόπιας παρακολούθησης.

Εικόνες από Rimaskoli 1: εδώ

Εικόνες από Rimaskoli 2: εδώ

Εικόνες από το Μουσικό Σχολείο του Ρέικιαβικ: εδώ

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισλανδίας: εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *