Αγιασμός-Προσέλευση μαθητών τη Δευτέρα 13/09/2021

Αγαπητοί γονείς,

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13/9/2021, στις 09.15 το πρωί.

Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνει στις 8.30 από τη βόρεια είσοδο (Γεωργίου Καρέλια).

Επιβάλλεται η χρήση μάσκας για όλους καθώς και η επίδειξη του αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) για τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν υποχρεούνται να κάνουν self-test. Ωστόσο, πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κανένας γονέας δεν εισέρχεται στο χώρο του σχολείου. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα βιβλία, οδηγίες καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10:30.

 

ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (self test)

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους μαθητές και τις μαθήτριες και γίνεται για κάθε μαθητή/-τρια δύο φορές την εβδομάδα – κάθε ΤΡΙΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – έως και 24 ώρες πριν την είσοδο στο σχολείο και είναι απαραίτητος για την προσέλευση στο σχολείο. Λόγω του ΑΓΙΑΣΜΟΥ το πρώτο αυτοδιαγωνιστικό τεστ (self test) θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 και θα επιδειχθεί κατά την προσέλευση. Κάθε μαθητής θα προμηθευτεί έξι δωρεάν self tests με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου).

Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊού προμηθεύονται οι γονείς δωρεάν από το φαρμακείο, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες με τον ΑΜΚΑ.
  2. Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
  3. Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet και εκτυπώνουν τη δήλωση αποτελέσματος.

 

Διαβάστε εδώ τις  αναλυτικές οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

https://www.minedu.gov.gr/news/49890-3-9-21-asfales-anoigma-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2023

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και καλή σχολική χρονιά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *