Αφιερωματική εκδήλωση στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την αφιερωματική εκδήλωση στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Βασιλειάδης» του ΜΣΚ.

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου με την αισθαντική φωνή της απήγγειλε ποιήματα, η υψίφωνος Δάφνη Πανουργιά τραγούδησε συγκινητικά και η εκπληκτική δεξιοτέχνης Μαρία Παπαπετροπούλου συνόδευσε στο πιάνο, σε συνθέσεις  του Γιώργου Κουρουπού από το έργο του Ελύτη.

Η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Δρ Τρισεύγενη Πουλοπούλου προλόγισε  την εκδήλωση και παρουσίασε τους συντελεστές.

Την  εκδήλωση άνοιξε η θαυμάσια χορωδία μαθητών-τριών της γ΄ Γυμνασίου του σχολείου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής παιδείας Αλεξάνδρας Τασιούδη και ακολούθησε το υπέροχο μουσικό σύνολο « Ήχος του Νότου» υπό τη διεύθυνση του μουσικού Πέτρου Κατσούλη.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το Μελοποιημένο ποίημα «Το σπίτι το ακατοίκητο» (τραγούδι από Τα Ρω του Έρωτα). Η μελοποίηση ανήκει στη μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Ελπίδα Δραγώνα, η οποία έπαιξε πιάνο, η μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Ιφιγένεια Μπακοπούλου έπαιξε τσέλο και τραγούδησαν οι μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου Σοφία Μποκόρου και Μελίνα Πάσχου.

Επίσης η μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Αγάπη Ανδρουλιδάκη συνέθεσε ένα ποίημα από στίχους του Ελύτη και το χάρισε στην ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Η εκδήλωση, που ήταν ελεύθερη για το κοινό, πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Την εκδήλωση προετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους φιλολόγους του ΜΣΚ Τρισεύγενη Πουλοπούλου, Μαρία Καψάλη, Μαρία Κρασοπούλου και Ηλία Βλαχάκη.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *