Πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α και Β΄ Λυκείου στα Τρίκαλα – 07-11/02/2024

Το διάστημα 07.02.2024-11.02.2024, πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α και Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: «Πολιτιστικά, γεωλογικά και θρησκευτικά μνημεία: η συμβολή τους στην παγκόσμια κληρονομιά». Συγκεκριμένα συμμετείχαν 27 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές.

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 07.02.2024. Το απόγευμα περιηγηθήκαμε στην πόλη των Τρικάλων και είδαμε τα μνημεία της πόλης (το Βυζαντινό Κάστρο, το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης, τον Ληθαίο ποταμό και την παλιά πόλη [Βαρούσι και Μανάβικα])

Την Πέμπτη, 08.02.24, επισκεφτήκαμε τον Υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στο Άγιο Νικόλαο. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου και συγκεκριμένα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη βοήθεια της υδροδυναμικής. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το φράγμα στη Λίμνη Πλαστήρα και έπειτα περιηγηθήκαμε στην πόλη της Καρδίτσας.

Την Παρασκευή, 09.02.24, επισκεφτήκαμε τα Δίδυμα Οθωμανικά Λουτρά και το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Έπειτα αναχωρήσαμε για τα Μετέωρα. Εκεί επισκεφτήκαμε τη Μονή Αγίου Στεφάνου και τη Μονή Ρουσάνου-Αγίας Βαρβάρας όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τις Μοναχές. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην πόλη της Καλαμπάκας και επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Το Σάββατο, 10.02.24, επισκεφτήκαμε το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, την Ελάτη και το Περτούλι. Οι μαθητές/τριες απόλαυσαν την ομορφιά της φύσης και έπαιξαν χιονοπόλεμο.

Τέλος, την Κυριακή, περιηγηθήκαμε στην πόλη του Βόλου και το βράδυ επιστρέψαμε στην Καλαμάτα.

Οι μαθητές/τριες γνώρισαν από κοντά πολιτιστικά, γεωλογικά και θρησκευτικά μνημεία, αποκόμισαν πολλές και σημαντικές γνώσεις, ενώ παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν.














Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *