Τετραήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου Ιωάννινα, Καστοριά και Μέτσοβο – 08-11/02/2024

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ¨Μαρία Κάλλας¨ στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πραγματοποίησε 4μερη σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα 8-11 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μέσω των πολιτιστικών προγραμμάτων με τίτλο «Στους δρόμους της γαλλικής ποίησης» (συντονίστρια καθηγήτρια Αθηνά Αμανατίδου) και «Συναντώντας το Μουσικό θέατρο. Μια βιωματική εκπαιδευτική γνωριμία με το Μουσικό Θέατρο» (συντονίστρια καθηγήτρια Αντωνία Παπαϊωάννου), 35 μαθητές/τριες από την τάξη της 3ης γυμνασίου επισκέφθηκαν τα Μουσικά Σχολεία Ιωαννίνων και Καστοριάς.

Έχοντας ως βάση την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές είχαν την ευκαιρία από την 1η ημέρα να επισκεφθούν το νησάκι στη λίμνη Παμβώτιδα προκειμένου να περιηγηθούν στο Μουσείο του Αλή Πασά και της Επαναστατικής Περιόδου. Την 2η ημέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε δίωρη επίσκεψη και σύμπραξη με τους μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων. Εκεί, μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν αποσπάσματα από το πολιτιστικό πρόγραμμα «Στους δρόμους της γαλλικής ποίησης», ενώ μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων παρουσίασαν μουσικά θέματα από το ρεπερτόριο της δυτικής ευρωπαϊκής μουσικής, αλλά και της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Σε συνέχεια της ίδιας μέρας το πρόγραμμα περιλάμβανε αναχώρηση στις 10 π.μ. για το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Εκεί, μαζί με τους μαθητές/τριες παρακολουθήσαμε δύο μουσικά έργα από την συμφωνική ορχήστρα του μουσικού σχολείου, ενώ οι μαθητές μας παρουσίασαν εκ νέου μουσικά αποσπάσματα από τα πολιτιστικά προγράμματα. Στην συνέχεια, μαζί με τους μαθητές επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Νεράτζη-Αιβάζη. Εκεί, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του συγκεκριμένου αρχοντικού παρατηρώντας τα δωμάτια και τους χώρους ενός παραδοσιακού οικήματος αλλά και αντικείμενα από την καθημερινότητα των ανθρώπων σε σπίτι και εργασία. Από τις 15:00 έως τις 17:30 οι μαθητές/τριες είχαν τον ελεύθερο χρόνο να περπατήσουν στην πόλη πριν επιστρέψουμε στα Γιάννενα. Στις 22:00 μαζί με άλλα σχολεία από την Καλαμάτα επισκεφθήκαμε το κέντρο «Η στοά του Λούλη» για διασκέδαση.

Την επόμενη μέρα, αφού οι μαθητές τελείωσαν το πρωϊνό τους αναχωρήσαμε για το Ιτς Καλέ το οποίο θεωρείται σημείο αναφοράς για τα Ιωάννινα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε Φετιχέ Τζαμί, Βυζαντινό Μουσείο και Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας. Στην συνέχεια, είχαν ελεύθερη ώρα μέχρι τις 9 το βράδυ όπου και ετοιμαστήκαμε για νυχτερινή διασκέδαση. Την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στις 10:30 έχοντας ετοιμάσει βαλίτσες για τον δρόμο της επιστροφής επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Βρέλλη. Τέλος, μαθητές/τριες και συνοδοί καθηγητές αφίχθησαν στην Καλαμάτα ημέρα Κυριακή στις 18:00.












Παρουσίαση αποσπάσματος από το πολιτιστικό πρόγραμμα

“Στους δρόμους της γαλλικής ποίησης”

στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.

Παρουσίαση αποσπάσματος από το πολιτιστικό πρόγραμμα

“Στους δρόμους της γαλλικής ποίησης”

στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *