Χρυσό βραβείο για χορωδία ομοίων φωνών SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Η χορωδία ομοίων φωνών SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας INTERKULTUR 2019 μαζί με 38 χορωδίες από 14 χώρες από όλο τον κόσμο.

Τη χορωδία απαρτίζουν 41 κορίτσια κυρίως από το Λύκειο με υπεύθυνη για τη διδασκαλία και διεύθυνση την Κατερίνα Τσίτσα και στην πιανιστική συνοδεία τον Γιάννη Σιψάκο.

Διαγωνίστηκε στην κατηγορία G2 – νεανικές χορωδίες ομοίων φωνών.  Βγήκε πρώτη στην κατηγορία της με βαθμό 26,09 και απέσπασε το χρυσό βραβείο επιπέδου VI. Ο βαθμός ήταν ο 3ος υψηλότερος σε όλο το διαγωνισμό. Στον τελικό ήταν η μόνη ελληνική χορωδία και η μόνη νεανική χορωδία που παρουσιάστηκε για το μεγάλο βραβείο.

 

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να απονείμει και ένα ειδικό βραβείο στη μαέστρο της χορωδίας Κατερίνα Τσίτσα με τίτλοfor the outstanding and motivating work with young singers for excellent musical development / για την εξαιρετική και ενθαρρυντική δουλειά με νέους τραγουδιστές για την άριστη μουσική ανάπτυξη.

Επίσης η χορωδία με βάση την επίδοσή της κρίθηκε κατάλληλη για τις ακόλουθες σημαντικές εκδηλώσεις της INTERKULTUR μέσα στα επόμενα 5 χρόνια: Παιχνίδια Παγκόσμιων Χορωδιών – Ο Διαγωνισμός Πρωταθλητών. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορωδιών – Ο Γύρος των Πρωταθλητών Μεγάλο βραβείο χορωδιακής μουσικής (The choir has qualified to perform at the following INTERKULTUR major Events within the next 5 years: World Choir Games–The Champions Competition; World Choir Championships–The Champions Round; Grand Prix of Choral Music)

 

Η Χορωδία διαγωνίστηκε με τα εξής κομμάτια:

1. DAYS OF BEAUTY Ola Gjeilo

2. ΣΤΑ ΝΗΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Νίκος Τσότρας(1η εκτέλεση)

3. CANTATE DOMINO Rupert Lang


4. DUETTO BUFFO DI DUE GATTI Gioacchino Rossini

Στον τελικό παρουσίασε τα εξής κομμάτια:

1. SZELLO ZUG Lajos Bardos

2. THE WORD WAS GOD Rosephanye Powell

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη μας την προσπάθεια, μιας και σε αυτό το εγχείρημα οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες: Δήμαρχος Καλαμάτας  – Φάρις – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΜΣΚ –  Ρόζα Πουλημένου, καθηγήτρια μονωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου – Δρ.Κατερίνα Βασιλάκη κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, λέκτορας στο Παν/μιο DUNDEE (U.K.) – Χριστίνα Γιαννακοπούλου,  σοπράνο και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – Άννα Μαρία Νταβουντιάν (ενδυμασίες). Επιπλέον λάβαμε δωρεές και τους ευχαριστούμε: Ασφάλειες Κουρής – Σούπερ Μάρκετ Μουργής – ΑΛΑΓΟΝΙΑ (ξύλινα καταλύματα) – Αρτοποιία Φραγγέας – Βάνα Παναγιωτοπούλου (κοσμήματα) – Fame Dance Academy.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *