10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη 27-09-2023 τις παρακάτω δράσεις/δραστηριότητες:

  1. Στον προαύλιο χώρο του σχολείου μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εσωτερικά πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης.
  2. Στο στεγασμένο χώρο παρουσιάστηκαν χοροί (Παραδοσιακοί, λαϊκοί και σύγχρονοι από καθηγητές και μαθητές) και διοργανώθηκε τουρνουά πινγκ -πονγκ. Συμμετείχαν τόσο αρκετοί συνάδερφοι όσο και πολλοί μαθητές.
  3. Μια ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση του καθηγητή των εικαστικών δημιούργησε μια θεματική αφίσα, αφιερωμένη στην ημέρα του αθλητισμού.



  4. Δύο τμήματα του σχολείου με συνοδούς καθηγητές ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας από το Φιλοξένια ως το Πανελλήνιο, έπαιξαν παιχνίδια και συζήτησαν για την ωφελιμότητα της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ΄ όρου ζωής αλλά και τη σημαντικότητα μιας καθαρής παραλίας ! ( <<Πράσινη>> αθλητική δραστηριότητα).

  5. Ένα τμήμα μαθητών με συνοδούς καθηγητές κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Στάδιο όπου δοκίμασε διάφορα αθλήματα στίβου (Δυναμικό περπάτημα 2023μ., Τρέξιμο, σκυταλοδρομίες, Άλμα εις μήκος) και αθλοπαιδιών (Πετοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου) με μεγάλη επιτυχία.





Συντονίστρια και υπεύθυνη καθηγήτρια των παραπάνω δράσεων ήταν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Πουλοπούλου Σοφία.

Η συμμετοχή όλων των συναδέρφων και η συνεργασία τους στις παραπάνω δράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός μια επιτυχημένη ημέρα σχολικού αθλητισμού, αφετέρου μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία για όλο το έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *