Erasmus+ KA1 – Inspiring Healthy Lifestyles to Learners

Το πρόγραμμα Inspiring Healthy Lifestyles to Learners υλοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου την περίοδο 17/02/2020-21/02/2020 στα πλαίσια του  Erasmus+, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με τη δράση ‘Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης’, με κωδικό 2019-1-EL01-KA101-061389 και τίτλο: «Ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διαμορφώνει θετικό μαθητοκεντρικό περιβάλλον που προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα τόσο στο τεχνοκρατικό όσο και στο ανθρωπιστικό του πλαίσιο». Το πρόγραμμα παρακολούθησε η εκπαιδευτικός ευρωπαϊκής μουσικής, Θεοδούλου Άρτεμη.

Στόχοι του προγράμματος ήταν να αντιληφθούν οι εκπαιδευτικοί την αναγκαιότητα του υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα, να εμπνεύσουν μαθητές να αποκτήσουν πρακτικές ιδέες ενσωμάτωσης θετικών συνηθειών στα μαθήματα, στη σχολική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το πρόγραμμα επίσης εστίασε στα εξής πεδία:

  • Η σύνδεση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας με την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και ολόκληρης της κοινωνίας.
  • Η ενίσχυση των θετικών προτύπων στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής των μαθητών.
  • Η σημασία της ψυχοσυναισθηματικής ευεξίας. Η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η έκφραση ως τρόποι προσέγγισης της καλής ψυχικής υγείας.
  • Η ανάδειξη πρακτικών χαλάρωσης και συγκέντρωσης για την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου.
  • Η ενίσχυση θετικού κλίματος εντός και εκτός της σχολικής τάξης. Η καλλιέργεια εννοιών όπως αυτογνωσία, συνεργασία, σεβασμός, κατανόηση, ενσυναίσθηση.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν συνολικά τέσσερις εκπαιδευτικοί από τις χώρες: Ελλάδα, Γερμανία και Ισπανία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα στο οποίο ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, προβλήθηκε η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτισμών, υπήρξε συνεργασία κατά την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *