ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Ένα σύμβολο ελευθερίας

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία. Oι μαθητές μας με τους καθηγητές τους συνεργάστηκαν με έμπνευση και παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973 σε μία παράσταση στο Αμφιθέατρο του ΜΣΚ, την Τετάρτη, στις 17/11/2021.

Για τη σύνθεση των κειμένων χρησιμοποιήθηκε υλικό από το βιβλίο της Κ. Μητροπούλου (το Χρονικό των τριών ημερών). Επίσης αξιοποιήθηκαν ιδέες και υλικό από τη Σχολική Γιορτή του 8ου ΔΣ Αθηνών (υπεύθυνη γιορτής: Γ. Βόνη).

Το Σύνολο Κιθάρας παρουσίασε τα τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη «Σώπα όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες» (στίχοι : Γ. Ρίτσος), « Το γελαστό παιδί» (στίχοι Β.Ρώτας), «Ποιος τη ζωή μου» (στίχοι: Μ. Ελευθερίου) και « Κάποτε θάρθουν να σου πουν» (στίχοι: Λ. Παπαδόπουλος).

Ερμήνευσαν αντίστοιχα: η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, η μαθήτρια της Γ΄ λυκείου Σ. Πράσινου, ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Ι. Γεωργιόπουλος και ο μαθητής της γ΄ γυμνασίου Κ . Καραγγελής.

Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι καθηγητές Ε.Ντινοπούλου, Κ. Τσίτσα,  Α.Αμανατίδου, Α. Κουφουδάκης, Α.Τασιούδη.

Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ:

https://video.link/w/XQrOc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *