Μαθητής του Σχολείου μας στην ΚΕ’ σύνοδο (2020 – 2021) της Βουλής των Εφήβων

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας  επιλέχθηκε να  συμμετάσχει  στη φετινή σύνοδο της Βουλής των εφήβων εφόσον ολοκλήρωσε  με επιτυχία έναν συνδυασμό δράσεων βιωματικού χαρακτήρα και εξωσχολικών ενεργειών.

19 μαθητές της Α ΄ και  Β ‘ Λυκείου  έλαβαν  μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων 2020-2021  – « Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή ». Ένας από αυτούς θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας  στη θερινή σύνοδο των 300 εφήβων μαθητών.

Οι μαθητές του προγράμματος  εξοικειώθηκαν με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, τον ρόλο του Κοινοβουλίου, ασκήθηκαν σε δημοκρατικές πρακτικές και ενεργοποιήθηκαν σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την τοπική κοινότητα και κοινωνία.

Επιλέχτηκε η θεματική ενότητα του Φυσικού Περιβάλλοντος και οι μαθητές ασχολήθηκαν με  τα  σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του Ν. Μεσσηνίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές

1)ήρθαν σε επαφή  με αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκαν για  τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού και τους τρόπους αντιμετώπισής τους

2)εκπαιδεύτηκαν στην  πρακτική της κομποστοποίησης και στη σημασία της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω αυτής

3) κατασκεύασαν τον δικό τους κομποστοποιητή ο οποίος θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής στο σχολείο με  ευθύνη των  μαθητών

4) υλοποίησαν σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας εθελοντική δράση καθαρισμού του κυματοθραύστη της πόλης  και της γύρω αυτού περιοχής  έως και την εκβολή του ποταμού Νέδοντα.

5) υλοποίησαν παρέμβαση στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου  Καλαμάτας ( Τμήμα Καθαριότητας)  αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό και προτείνοντας σημεία στα οποία πρέπει να εγκατασταθούν κάδοι απορριμμάτων.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος

Παναγιωτοπούλου Νικολέττα, Οικονομολόγος

Αθανασοπούλου Πετρούλα, Φιλόλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *