Συμμετοχή και βραβεύσεις μαθητών του ΜΣΚ στους Ρητορικούς Αγώνες 2024

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου συνδιοργάνωσαν τους 8ους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για τη συνέχιση του θεσμού των αγώνων λόγου, σκέψης και έκφρασης που καθιερώθηκε σε συνεργασία της Δευτεροβάθμιας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Πελοπόννησο.

    Το Μουσικό Σχολείο έλαβε μέρος και φέτος, το τριήμερο 5- 7 Απριλίου, με συμμετοχή πολλών μαθητών -Γυμνασίου και Λυκείου- τιμώντας ένα θεσμό που αναδεικνύει την αγάπη για το λόγο και την επιχειρηματολογία. Οι μαθητές μας απόλαυσαν τη διαδικασία και αναδείχθηκαν, διακρινόμενοι στα παρακάτω ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα:

ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΙΒΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 3ο βραβείο

ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΟΥΤΡΟΥΒΙΔΑ ΔΑΝΑΗ, 3ο βραβείο

ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 3ο βραβείο

    

ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ, 1ο βραβείο

ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ασημακόπουλος Αθανάσιος, Καραγγελής Κωνσταντίνος, Μπακούρου Ακριβή, Γιαννακέας Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Αφροδίτη και Σπύρης Χρήστος.

      Στους διττούς λόγους, οι μαθητές του Λυκείου έλαβαν πρώτο βραβείο, συμμετέχοντας στον τελικό του αγωνίσματος με την αντίστοιχη ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η βράβευση όλων, όπως και ο τελικός διττών λόγων λυκείου, έλαβε χώρα στο χώρο της κεντρικής πλατείας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας, επισήμων από το χώρο της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

   Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας για την άξια προσπάθειά τους, την εξαιρετική παρουσία τους και το πνεύμα άμιλλας και συνεργατικότητας που επέδειξαν.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Βλάμη Δωροθέα, Αθανασοπούλου Πετρούλα, Τσιμικλής Δημήτριος και Βλαχάκης Ηλίας













 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *