Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής μαθητών Α΄Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2018-19

Οι κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις επιλογής για φοίτηση στην Α΄τάξη Γυμνασίου, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της διεύθυνσης του Σχολείου από 2 μέχρι και 31 Μαΐου μεταξύ 08:00 και 15:00.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει κατόπιν εξετάσεων (δοκιμαστικά τεστ). Οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν για τις εξετάσεις από το υλικό που βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους:


"Ο Δάσκαλος Ονλάιν"


"Ακούω και Παίζω

Οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα ειδοποιηθούν από το Σχολείο μετά το πέρας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων (Γυμνασίου - Λυκείου) για την ακριβή ημερομηνία εξέτασης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2721096966

Dim lights

 

OPEN DAY - MUSIC DAY Κυριακή, 11 Mαρτίου 2018

Ανοικτή ημέρα για το κοινό που θέλει να γνωρίσει τους ανθρώπους, τους χώρους και τη δραστηριότητα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την 11η Μαρτίου 2018.

Καθηγητές ξενάγησαν κάθε ενδιαφερόμενο στις αίθουσες και τους χώρους της σχολικής μονάδας, έγινε ενημέρωση για τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μουσικά μαθήματα και παρουσιάστηκε δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο πλαίσιο της μουσικής παιδείας με μια συναυλία μαθητών.

Μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο που δόθηκε στους επισκέπτες πατώντας εδώ.

Παραθέτουμε ένα σύντομο βίντεο σχετικό με τη συσγκεκριμένη εκδήλωση:

Dim lights

2ος Παμμεσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για Μαθητές/τριες Γυμνασίου 2017-2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης και της εφαρμογής καλών πρακτικών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του 2ουδιαγωνισμού ορθογραφίας για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων του νομού Μεσσηνίας, ως συνέχεια του πρώτου διαγωνισμού που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης κατά το σχολικό έτος 2016-17. Ο διαγωνισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και με καθηγητές/τριες-φιλολόγους του νομού Μεσσηνίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πατήστε εδώ για να δείτε την ύλη του διαγωνισμού

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+

Επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Ιάσιο της Ρουμανίας, κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVES-Detectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).

Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων Α΄Γυμνασίου Σχολικό Έτος 2017-18

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Οι επιτυχόντες μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 11:00 π.μ μαζί με τους γονείς τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την ενημέρωση μουσικών οργάνων.


Music Flash mob Kalamata

Dim lights