2ος Παμμεσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για Μαθητές/τριες Γυμνασίου 2017-2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης και της εφαρμογής καλών πρακτικών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του 2ουδιαγωνισμού ορθογραφίας για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων του νομού Μεσσηνίας, ως συνέχεια του πρώτου διαγωνισμού που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης κατά το σχολικό έτος 2016-17. Ο διαγωνισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και με καθηγητές/τριες-φιλολόγους του νομού Μεσσηνίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πατήστε εδώ για να δείτε την ύλη του διαγωνισμού

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+

Επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Ιάσιο της Ρουμανίας, κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVES-Detectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).

Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων Α΄Γυμνασίου Σχολικό Έτος 2017-18

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Οι επιτυχόντες μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 11:00 π.μ μαζί με τους γονείς τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την ενημέρωση μουσικών οργάνων.

Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής μαθητών Α΄Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2017-18

 

Οι κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις επιλογής για φοίτηση στην Α΄τάξη Γυμνασίου, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της διεύθυνσης του Σχολείου από 2 μέχρι και 31 Μαΐου μεταξύ 08:00 και 14:00.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει κατόπιν εξετάσεων (δοκιμαστικά τεστ). Οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν για τις εξετάσεις από το υλικό που βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους:


"Ο Δάσκαλος Ονλάιν"


"Ακούω και Παίζω

Οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα ειδοποιηθούν από το Σχολείο μετά το πέρας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων (Γυμνασίου - Λυκείου) για την ακριβή ημερομηνία εξέτασης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2721096966

Dim lights

 

2. Music Flash mob Kalamata

Dim lights